2021-04-15 10:11:00

Hrvatska nacionalna jela

Hrvatska nacionalna jela

               Posljednjih nekoliko dana iz praktikuma Kuharstva širili su se mirisi nekih najpoznatijih nacionalnih jela Hrvatske. Čobanac, kukuruzna zlevka, pastrva na lički način, punjena paprika, pečeno pile s mlincima, zagorski štrukli, lički nabod, svinjska pisana pečenica na Stubički način, jela su koja su nastala pod kuhačom učenika 3. U razreda pod vodstvom stručnog učitelja mentora Kuharstva Nenada Sobodića.

No, krenimo redom…

Tijekom obrade nastavne cjeline Hrvatska nacionalna jela,  učenici su dobili zadatak da odaberu jednu regiju Hrvatske, istraže pomoću interneta glavne karakteristike kuhinje te regije te odaberu jelo koje će samostalno prigotoviti te time predstaviti svoju regiju.

Prije samog kuhanja, morale su se pripremiti namirnice, a nakon toga prionulo se na posao uz poštivanje epidemioloških mjera. Rezalo se, pržilo, mijesilo, znojilo, ali rezultati nisu izostali. Puni tanjuri, puni trbusi i osmijeh na licima znak je da je zadatak uspješno izvršen.

Istraženo i naučeno  predstavili su drugim učenicima pomoću PowerPoint prezentacije, a usvojenost obrazovnih ishoda provjerena je pomoću kviza Kahoot.

Učenje je puno lakše i zanimljivije kombinacijom digitalne tehnologije i praktičnog rada.

Učenici 3. U - kuhar:

1. Luka Malović

2. Azemina Šemić

3. Armin Latić

4. Matija Zebić

5. Domagoj Radić

6. Nikolina Udorović

7. Sanela Kezić

8. Mile Crevar

U nastavku možete vidjeti kako je to izgledalo.

Dobar tek! 😊

Foto galerija: Hrvatska nacionalna jela


Srednja škola Topusko