2022-11-24 09:03:52 Interslast 18. listopada 2022. u Tuheljskim Toplicama, u hotelu Well, održavao se 11. međunarodni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva „Interslast“. Na ovoj manifestaciji su sudjelovale i natjecale se učenice Srednje škole Topusko, 3. razred smjera hotelijer, Darija Ćosić, Patricija Krnic, Paula Lesar i Klara Marijan, pod mentorstvom stručne nastavnice Mirjane Klobučar. Učenice su se natjecale u pripremi biskvitne rolade, makovnjače i oblatni. Program se sastojao od predavanja eminentnih slastičarskih stručnjaka, stručnih radionica, natjecanja slastičara-juniora, natjecanja slastičara-seniora i hobby-slastičara, a posebno mjesto zauzela je prezentacija izvornih hrvatskih proizvoda na posebnim promo-štandovima. Za natjecanje seniora prijavilo se 70 ekipa iz cijele Hrvatske, a za natjecanje učenika srednjih slastičarskih, prehrambenih, pekarskih i poljoprivrednih škola Hrvatske i Slovenije prijavljeno je 50 ekipa. Sudjelovao je i eminentni slastičar svjetskoga glasa Federico Anzellotti, peti slastičar svijeta, predsjednik udruženja „Pastry&Culture Italian Style ETS“ koji je održao dvije radionice i pokazao kako se rade najmodernije torte i kolači na svijetu. Uz talijanskoga majstora slastičarstva radionice su održali slastičarski predstavnici Japana, Australije, Italije, Izraela, Hrvatske i Slovenije. Zemlja partner je Italija, a partnerstvo je osigurano u suradnji s uredom agencije ICE, Talijanskoga instituta za vanjsku trgovinu u Zagrebu – Odjel Veleposlanstva Italije za promidžbu gospodarsko-trgovinske razmjene. |
Srednja škola Topusko |