preskoči na sadržaj

Srednja škola Topusko

Login
Pozdrav

Logo SŠ Topusko

Jedan od suvremenih načina prepoznatljivosti jedne škole među drugim školama je njezin logo. Tako je i Srednja škola Topusko odnedavno dobila svoj vlastiti logo, odnosno moglo bi se reći svoj prepoznatljivi imidž.

Erasmus +

Vremenska prognoza
Hit dana

Petar Grašo - " Voli me"

Facebook

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Download

Download sa portala Download.hr!

Korisni portali

Javni poziv/ponuda - izvanučionička nastava
Brojač posjeta od 1.siječnja 2018.

Flag Counter

Upute za izradu završnog rada - strojarstvo
Donacije

      www.progecad.com.hr

Naša obrazovna ustanova u

edukativne svrhe za učenje CAD-a

kao donaciju koristi program

progeCAD 2021 Professional.

Hrabri telefon

Šk. godina 2021./2022.

Državna matura 2020./2021.

Teen

 

 

 

 

Wikipedia
 

Najnovije vijesti
Vijesti - 24 sata
21.01.2022. 16:00
Sve zdravstvene prednosti luka: Dobar je za zdravlje srca, upale
Luk ima malo kalorija i bogat je kalijem i vitaminima B6 i C. Luk je prepun antioksidansa koji se bore protiv bolesti i slobodnih radikala te pomažu popraviti i zaštititi oštećene stanice u tijelu

21.01.2022. 16:00
Velike promjene: Ako miješani otpad ne bude u službenim vrećicama, mogu vas kazniti
Koliko će kućanstva mjesečno plaćati odvoz komunalnog otpada ovisi o tome koliko će otpada odvajati. Najmanje je to 49 kuna za one koji odvajaju, dok oni koji to ne čine mogu mjesečno doći i do 237 kuna.

21.01.2022. 15:58
Zagrebački HNK o 2021. godini i kazališnim planovima za 2022.
Intendantica Dubravka Vrgoč rekla je kako do kraja sezone sa svojim timom i ansamblima želi prikazati vrhunska ostvarenja te finale europskih projekata koji su produkcijski bili spremani nekoliko sezona unatrag

21.01.2022. 15:57
Morski slon 'zagrlio' ženu: 'Jako su slatki, ali i teški. Izgleda da mu se ona baš jako svidjela...'
Fotograf Chris Bray je bio u Južnoj Americi sa svojom suprugom Jess Taunton. Naišli slučajno na pingvine pa su ih htjeli fotografirati, ali onda su se pojavili morski slonovi kojima je pažnju posebno privukla Jess

21.01.2022. 15:56
Zaključena prodaja: Telemach sad ima većinski udio Optime
S posljednjim regulatornim odobrenjem ostvareni su svi preduvjeti za konačno zaključenje prodaje temeljem koje će Telemach Hrvatska postati vlasnikom 54,31 posto dionica Optima Telekoma. Poopćenje prenosimo u cijelosti

21.01.2022. 15:46
Tomaševićev savjetnik nakon tvita oko ubijanja svećenika se pravda: 'Internet ne trpi ironiju'
Zaboravio sam kako internet ne trpi ironiju. Naravno da ne mislim da ikog treba na ikoji način diskriminirati po vjerskoj ili drugoj osnovi, napisao je Josip Jagić na Twitteru nakon spornog komentara

21.01.2022. 15:43
Legendarni glazbenik Meat Loaf preminuo je od koronavirusa
Pjevač se zarazio covidom-19, a bolest je u njegovom slučaju rapidno utjecala na njegovo tijelo. Preminuo je u četvrtak navečer u krugu svoje obitelji

21.01.2022. 15:32
Drmić zabio, 'bijeli' remizirali s jakim Česima, u srijedu Triglav
Rijeka prvih 15 minuta 'nije istrčala na utakmicu', ali onda je bila ili bolja ili ravnopravno s četvrtom momčadi Češke, a Josip Drmić je zabio nakon Murićevog kornera

vijesti
Raspored obrane završnog rada u zimskom roku
Ankica Kuzmić / datum: 17. 1. 2022. 11:59

U prilogu se nalazi raspored obrane završnog rada u zimskom roku školske godine 2020./2021.

Raspored obrane završnog rada


[OPŠIRNIJE]Erasmus: "Snaga je u nama - pokrenimo je"
Administrator / datum: 28. 12. 2021. 09:08

Konačna rang lista - kliknuti


[OPŠIRNIJE]Obavijest
Ankica Kuzmić / datum: 23. 11. 2021. 13:11

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava od 12. studenog 2021., obavještavamo Vas da od utorka, 16. studenog 2021. u prostor Srednje škole Topusko možete ući uz predočenje:

  • EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju odnosno preboljenju, ili
     
  • nalaza negativnog testa ovlaštene ustanove ili ovlaštenog laboratorija (brzi antigenski test ne smije biti stariji od 48 sati od uzimanja brisa, a PCR test ne smije biti stariji od 72 sata od uzimanja uzorka)

Navedene potvrde odnose se na zaposlenike škole, ali i na sve stranke koje dolaze u školu iz bilo kojeg razloga (roditeljski sastanci, informacije, duplikati svjedodžbi, ispisi učenika, i sl.).

Vrata Škole bit će zaključana. Za ulazak je potrebno pozvoniti i čekati da netko od službenih osoba otvori vrata te predočiti neku od gore navedenih potvrda.

Informacije je moguće dobiti na sljedeće brojeve telefona:

Tajništvo

044/885-104

Pedagoška služba

044/811-933

Zbornica

044/811-935

                                                                                                                                           Ravnateljica

 Željka Gajdek, prof.


[OPŠIRNIJE]Betlehemska štalica
Administrator / datum: 7. 12. 2020. 16:09

Pandemija koronavirusa usprkos potpuno novim i teškim okolnostima nije spriječila kreativnost u različitim ljudskim djelatnostima. Dapače, još ju je i potaknula!

Pa tako ni vrijedne i .....................


[OPŠIRNIJE]Aronia cup
Administrator / datum: 6. 12. 2021. 10:39

SŠ TOPUSKO NA ARONIA CUPU

Učenice i učenici ugostiteljskog i turističkog usmjerenja Srednje škole Topusko uz vodstvo nastavnika-mentora, Borisa Pogačića, Nenada Sobodića i Marijane Vuković, sudjelovali su na 8. Aronia cupu u Ugostiteljsko-turističkom učilištu Zagreb.

Na već tradicionalnoj manifesticiji koja promiče zdravu i funkcionalnu prehranu, izložili su svoje kreativne radove (slatka i slana jela, kokteli, frapei, itd.) temeljene na lajtmotivu grožđa.


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Administrator / datum: 24. 11. 2021. 07:50

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

S tugom i ponosom u srcima prisjećamo se 18. studenog 1991.g.  kada je nakon tromjesečne opsade i gotovo potpunog uništenja grada prestao otpor hrvatskih branitelja u Vukovaru. Od tada je prošlo 30 godina, a mi na ovu godišnjicu, kao i građani Vukovara i cijele Hrvatske, odajemo počast svima onima koji su dali svoj život za Grad i sudjelovali u njegovoj obrani. Uz žrtvu Vukovara, prisjećamo se i pokolja hrvatskih civila u Škabrnji koji su počinili pripadnici JNA-a i srpski pobunjenici.

Učenici i nastavnici Srednje škole Topusko dostojanstveno su obilježili najveću žrtvu nastanka slobodne Hrvatske paljenjem lampiona u sjećanje vukovarskim i škabrnjskim žrtvama odajući im na taj način zasluženu počast. Učenici i učenice 1.H razreda su uz pomoć knjižničarke Gordane Plemenčić i prof. povijesti Dine Bogovića pripremili izložbu radova na temu Dana sjećanja koja je izložena u predvorju Škole.

Hrvatski sabor donio je 29. listopada 1999. godine odluku o proglašenju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kako bi se primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada – simbola hrvatskog otpora velikosrpskoj agresiji.

 


[OPŠIRNIJE]Javni poziv za sudjelovanje na strukturiranim tečajevima u okviru ERASMUS+ projekta "Snaga je u nama - pokrenimo je"
Ankica Kuzmić / datum: 15. 11. 2021. 10:00

U prilogu je Javni poziv za sudjelovanje na strukturiranim tečajevima u okviru ERASMUS+ projekta "Snaga je u nama - pokrenimo je".

Prijave na Javni poziv počinju 15. studenog 2021. godine i traju do 22. studenog 2021.

Javni poziv za sudjelovanje na strukturiranim tečajevima u okviru ERASMUS+ projekta "Snaga je u nama - pokrenimo je" - kliknuti


[OPŠIRNIJE]Nikolino brdo
Administrator / datum: 8. 11. 2021. 10:54

OTVORENJE POUČNO - REKREATIVNE STAZE NIKOLINO BRDO

 

U srijedu, 20. listopada u 10h, održano je otvorenje poučno - rekreativne staze na Nikolinom brdu. Lokalitet je dobio prijeko potreban preobražaj uz poučne elemente poput "šumskih knjiga", drvenih smjerokaza, ploča edukativnog karaktera, pločica s nazivljima biljaka i sl. Za jačanje sportskog duha i tijela postavljeni su rekreacijski  elementi tj. raznovrsne sprave na trim stazi.

Svečanom otvorenju doprinijeli su učenici i učenice završnih razreda ugostiteljskog  i turističko - hotelijerskog usmjerenja Srednje škole Topusko. Učenici su,  uz vodstvo nastavnika - Mirjane Klobučar, Marijane Vuković, Borisa Pogačića i Nenada Sobodića, pripremili i poslužili uzvanicima široku paletu ukusnih jela, pića i deserta koji su dodatno obogatili njihov posjet revitaliziranom Nikolinom brdu.

Istraživanju Nikolinog brda, i svega što ono odnedavno pruža, pridružio se treći razred fizioterapeutskog usmjerenja SŠ Topusko u pratnji nastavnika povijesti. Obilazak su završili predavanjem Laze Čučkovića o arheološkoj baštini Topuskog.

Povijesno gledano, Nikolino brdo jedan je od najstariijh lokaliteta na području Topuskog. Naziv duguje srednjovjekovnoj gotičkoj crkvi Sv. Nikole koja je izgrađena u prvoj polovici 14.st. dok na njenom mjestu danas stoji zapušteni restoran. Početke Nikolinog brda  možemo smjestiti u period između brončanog i željeznog doba kada su ove prostore naseljavala ilirska plemena poznata po izgradnji gradina što je zapravo Nikolino brdo u početku i bilo.

Dolaskom Rimljana, u Topuskom je izgrađeno naselje pod nazivom Ad Fines s uređenim kupalištem, a nalazilo se uz "Veliku cestu" (Via Magna) koja je povezivala provincije Dalmacije i Panonije. U srednjem vijeku na Nikolinom brdu nalazila se srednjovjekovna utvrda koju je dao izgraditi hrvatsko - ugarski kralj Andrija II. Arpadović, no nije uspjela preživjeti razdoblje osmanlijske opasnosti. Pokušaje obnove ostvaren je na poticaj  pukovnika I. glinske pukovnije, Ivana Nestora, čime je Nikolino brdo dobilo prve šetačke staze.


[OPŠIRNIJE]Dani kruha
Administrator / datum: 25. 10. 2021. 07:08

Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha odnosno dani zahvalnosti za plodove zemlje tradicionalno su obilježeni u Srednjoj školi Topusko 18. listopada 2021.g. Kroz izložbu kruha, krušnih proizvoda, kolača i ostalih delicija i plodova zavičaja nastojimo podignuti svijest o važnosti ekološke poljoprivrede, zdrave prehrane te graditi pozitivne stavove u procesu povezivanja učenika s prirodom.

Zbog epidemiološke situacije i popratnih mjera izazvanih Covid-19 pandemijom izostao je svečani karakter izložbe i uobičajno zajedničko druženje. Usprkos svemu, vrijedne učenice i učenici ugostiteljskog usmjerenja, uz stručno vodstvo i pomoć strukovnih nastavnica i nastavnika pripremili su raznovrsne poslastice koje možete vidjeti (nažalost, ne i okusiti) na fotografija ispod teksta.


[OPŠIRNIJE]Reciklažno dvorište Topusko
Administrator / datum: 11. 10. 2021. 08:35

DAN OTVORENIH VRATA RECIKLAŽNOG DVORIŠTA TOPUSKO

 

Dana 1. listopada 2021.g. održan je dan otvorenih vrata Reciklažnog dvorišta Topusko. Tom prigodom su učenici Srednje škole Topusko u sklopu aktivnosti Eko grupe s voditeljicom Mirjanom Klobučar posjetili reciklažno dvorište gdje im je održana kratka prezentacija rada i razvrstavanja te gospodarenja otpadom uz kraći obilazak cijelog postrojenja.

Prezentaciju o radu poduzeća Komunalno Topusko i pravilnom odlaganju otpada održao je direktor poduzeća  Kristian Kuzmić kako bi naše učenike upoznao sa važnošću recikliranja i doprinosu istoga u doba velikog konzumerizma današnjeg potrošačkog društva koje treba usmjeravati prema održivom razvoju.

Učenici i nastavnica u pratnji upoznali su predstavnike IT tvrtke MikroGoran koji su održali prezentaciju o svom informatičkom rješenju za rad reciklažnog dvorišta.


[OPŠIRNIJE]Tisuću učenika, milijun doživljaja
Administrator / datum: 11. 10. 2021. 08:26

Završni razredi Srednje škole Topusko u razdoblju od 21. do 24. rujna 2021.g. boravili su u Zaton Holiday Resortu sudjelujući u realizaciji projekta Tisuću učenika, milijun doživljaja. Bila je to odlična prilika za opušteno i zabavno zajedničko druženje čime je zahtjevna i izazovna 2020.g. pala u dubok zaborav.


[OPŠIRNIJE]Posjet državne tajnice
Administrator / datum: 11. 10. 2021. 08:14

Posjet državne tajnice Srednjoj školi Topusko

Srednju školu Topusko 15. je rujna posjetila Željka Josić, državna tajnica za demografiju i mlade u sklopu politike državnog ureda koji teži poboljšanju i unaprjeđenju kvalitete života mladih kroz niz raznovrsnih djelatnosti i aktivnosti. Ugodnu dobrodošlicu gospođi Josić pružila je ravnateljica SŠ Topusko Željka Gajdek i načelnik Ivica Kuzmić dok su nastavnica Marijana Vuković i učenici 3. U razreda bili zaduženi za „ukusnu“ dobrodošlicu slijedom delicija koje su oduševile državnu tajnicu.


[OPŠIRNIJE]Izložba
Administrator / datum: 1. 10. 2021. 09:09

Od četvrtka 30.09.2021. se u holu Škole može pogledati izložba prošlogodišnjih brojeva Školskog lista "Školski list 2020./ 2021." pod mentorstvom profesorice Leone Kožuh. Školski list obuhvaća događanja u i oko naše škole te obrađuje različite općeobrazovne i stručne teme, koje su vezane uz zanimanja naših učenika. 


[OPŠIRNIJE]Projekt "Priroda, zdravlje, Topusko"
Ankica Kuzmić / datum: 2. 7. 2021. 22:51

Projekt „Priroda, zdravlje, Topusko“ provela je Srednja škola Topusko u suradnji s Hotelijersko-turističkom školom iz Zagreba. Projekt je proveden sukladno Javnom pozivu srednjim strukovnim školama za jačanje kompetencija strukovnih zanimanja kroz izradu projekata za turizam raspisanog u listopadu 2019. godine od strane Ministarstva turizma.

Za provedbu projekta odobrena su sredstva u iznosu od 47.900,00 kuna.

Projekt je proveden u periodu od prosinca 2019. do lipnja 2021. godine. 

Tijekom provedbe projekta provedene su brojne aktivnosti kojima se nastojalo utjecati na povećanje atraktivnosti i konkurentnosti turizma u općini Topusko, raznovrsnosti sadržaja i doživljaja te poboljšanje znanja i vještina učenika naše škole. Ovim se projektom, također, nastojalo razviti projektni način razmišljanja kod učenika svih obrazovnih programa naše škole te  motivaciju mladih za rad u  turizmu.

Učenici obrazovnog programa fizioterapeutski tehničar radili su na utjecaju kretanja i boravka u prirodi na zdravlje, vježbi i terapijskih postupaka u prirodnom okruženju s ciljem očuvanja i poboljšanja fizičkog i mentalnog zdravlja posjetitelja i stanovnika Topuskog. 

Kuhari, konobari i  slastičari pripremali su i posluživali jela i slastica od zdravih, sezonskih i ekološki uzgojenih namirnica lokalnog kraja – izrada i prezentacija menua zdrave prehrane (zdravi piknik u prirodi).

Instalateri kućnih instalacija sudjelovali su u osmišljavanju, kreiranju i izradi „zdenca zdravlja“ u dvorištu Srednje škole Topusko, koji će omogućiti konzumaciju  pitke vode učenicima, ali i prolaznicima te turistima u Topuskom.

Eko-grupa je zajedno s tvrtkom Vodovod i odvodnja, Turističkom zajednicom Općine Topusko i društvom Terra  banalis uredila jedan od izvora pitke vode u Topuskom s ciljem stvaranja novog turističkog proizvoda – Benkovo vrelo

 

Učenici svih obrazovnih programa zajednički su osmisliti atraktivnu rutu koja će povezivati najljepše krajobrazne elemente i izvore pitke vode u Topuskom te se na toj ruti prezentirati i promovirati zdrave stilove života - kretanje, vježbanje, zdravu prehranu i zaštitu okoliša.

Učenici turističko-hotelijerskog programa su zajedno s učenicima Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu napravili prezentaciju turističke destinacije Topusko s novim elementima turističke ponude te turistički letak pod nazivom „Zdravi dan u Topuskom“ u kojem se navode prijedlozi za kvalitetno provođenje slobodnog vremena s ciljem promicanja zdravlja, rekreacije i razonode.

U suradnji s udrugama Virtualci i Profesor Baltazar učenici Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu i Srednje škole Topusko izradili su promidžbeni materijal uz pomoć kojeg su predstavili svoj rad i rezultate do kojih su došli.  Tom su prilikom snimili promidžbeni film u 3D tehnici „Profesor Baltazar u Topuskom“ koji će biti dostupan javnosti putem web stranica Srednje škole Topusko i You Tube-a

https://youtu.be/tySJJ3SqC9Q


 

                                                                                          


[OPŠIRNIJE]Benkovo vrelo
Administrator / datum: 5. 6. 2021. 11:22

Uređenje Benkovog vrela

Topusko i njegova okolica poznato je po bogatstvu biljnoga svijeta odnosno svojim uređenim perivojima i parkovima. Obiluje također i izvorima pitke vode te termalnim vodama koje su posljedica vulkanske erupcije prije oko 50 milijuna godina.

U vrijeme Vojne krajine u Topuskom se uređuju, ..... 


[OPŠIRNIJE]Tjedan volontiranja
Ankica Kuzmić / datum: 15. 10. 2021. 11:58

Dragi učenici, roditelji i nastavnici

Povodom Tjedna volontiranja, Volonterski klub SŠ Topusko organizira volontersku akciju, Zajedno je lakše, u Domu za starije osobe Glina.

Aktivnosti će se održati u utorak, 19.10. 2021. u vremenu od 9,00 do 11,00 sati.