preskoči na sadržaj

Srednja škola Topusko

Login
Pozdrav

Školski kurikulum

Školski kurikulum Srednje škole Topusko za školsku godinu 2017./2018.

Službenik za informiranje

Službenik za informiranje u SŠ Topusko je Ankica Kuzmić

Broj telefona: 044 885-104

Broj telefaxa: 044 811-939

e-mail adresa: ured@ss-topusko.skole.hr

Obrazac - kliknuti

Obavijest za nastavnike

Detaljnije informacije pogledati u rubrici " Oglasna ploča "

Obavijest za roditelje

 

Termini razrednih informacija prikazani su u rubrici " Razredi - informacije " u lijevom izborniku.

Točno vrijeme
Vremenska prognoza

 

Hit dana

Guns N' Roses: Welcome To The Jungle 

Facebook

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Download

Download sa portala Download.hr!

Korisni portali

Izvanučionička nastava

Odabrane agencije:

  • Alga
  • Astralis
  • Spektar

Roditeljski sastanak je 20.11.2017. godine u 14.00 sati

Odabrane agencije:

  • Punim jedrima
  • Spektar
  • Laterna

Roditeljski sastanak je 23.11.2017. godine u 14.00 sati

Upute za izradu završnog rada - strojarstvo
 

Večernji list
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Kuhar

Kuhar

Nastavni predmeti značajni za upis: hrvatski jezik, strani jezik, matematika, biologija;

Osnovni poslovi kuhara su pripremanje svih vrsta hladnih i toplih jela. Za uspješno obavljanje tih poslova tijekom obrazovanja stječe se dobra osnova strukovnog znanja iz područja biologije, higijene, ekologije, prehrane i gospodarstva.

Iako se obrazovanje kuhara zasniva prvenstveno na pripremanju jela, tijekom školovanja osposobljavaju se i za ustrojavanje rada u kuhinji, naručivanje sirovina, namirnica i poluproizvoda te pravilno skladištenje istih, rukovanje raznim kuhinjskim strojevima, alatima i posuđem.

Kuhar se može zaposliti u ugostiteljskim objektima, prehrambenoj industriji i obiteljskom poslu.

Nakon završene škole moguće je daljnje usavršavanje i napredovanje u struci, doškolovanje za zanimanje turističko-hotelijerski komercijalist, a uz određene uvjete može se nastaviti školovanje srodnog stručnog studija.
 

preskoči na navigaciju