Termini razrednih i predmetnih informacija u šk.god.2024./2025. - kliknuti
Raspored polaganja razlikovnih i dopunskih ispita za 1. razred (nastavak obrazovanja) - kliknuti
Jedan od suvremenih načina prepoznatljivosti jedne škole među drugim školama je njezin logo. Tako je i Srednja škola Topusko odnedavno dobila svoj vlastiti logo, odnosno moglo bi se reći svoj prepoznatljivi imidž.
Školski kurikulum Srednje škole Topusko 2024./2025.
Školski kurikulum Srednje škole Topusko 2023./2024.
Izmjene i dopune Školskog kurikuluma Srednje škole Topusko za školsku godinu 2022./2023.
Školski kurikulum Srednje škole Topusko 2022./2023.
Školski kurikulum Srednje škole Topusko za školsku godinu 2021./2022.
Tlocrt sportske dvorane - izlaz
Zapisnik o izvršenoj vježbi evakuacije i spašavanja 2023.
Plan vježbe evakuacije i spašavanja
Broj telefona: 044 885-104
Broj telefaxa: 044 811-939
e-mail adresa: ured@ss-topusko.skole.hr
Obrazac za pristup informacijama
Zahtjev za ponovnu upotrebu informacija
Obrazac za dopunu ili ispravak informacija
Ispravak kriterija za određivanje visine naknade stvarnih materijalnih troškova dostave informacija
Izmjene kriterija za određivanje visine naknade stvarnih materijalnih troškova dostave informacija
« Listopad 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Pravilnik o obradi i zaštiti osobnih podataka
Pravilnik o načinu i postupku zapošljavanja u SŠ Topusko
Izmjene i dopune Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja u SŠ Topusko
Godišnji plan i program za 2024./2025.
Godišnji plan i program za 2023./2024.
Godišnji plan i program za 2022./2023.
Godišnji plan i program za 2021./2022. godinu
Izmjene i dopune Godišnjeg plana i programa za 2021./2022.
Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi
Zakon o strukovnom obrazovanju
Europski razvojni plan
Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave (Sarajevo) - 4/24 - kliknuti
Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave (Sarajevo) - 3/24 - kliknuti
Poništenje javnog poziva br. 3/24
Povjerenstvo za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave učenika u Sarajevo, na održanom sastanku dana 6. prosinca 2024. godine, donosi Odluku o poništenju Javnog poziva br. 3/24 zbog utvrđenih nedostataka u samom tekstu Poziva.
Odluka - kliknuti
Odluka o odabiru ponude za višednevnu izvanučioničku nastavu (javni poziv 2/24)
Na Javnom pozivu za višednevnu izvanučioničku nastavu (dvodnevno putovanje u Beč) - 2/2024. odabrana je agencija koja je zadovoljila uvjete:
1. Turistička agencija "SPEKTAR PUTOVANJA"
Predstavljanje ponude roditeljima na roditeljskom sastanku bit će 02. 12. 2024. godine u 17,00 sati.
Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave 1/2024 - kliknuti
Odluka o odabiru ponude za višednevnu izvanučioničku nastavu - broj poziva 1/2024. - kliknuti
Odluka o izboru potencijalnih davatelja usluga po javnom pozivu broj 1/2024 - kliknuti
Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave 1/23 - kliknuti
Odluka o odabiru ponude za višednevnu izvanučioničku nastavu (javni poziv 1/23)
Na Javnom pozivu za višednevnu izvanučioničku nastavu 1/23 odabrane su sljedeće agencije koje su zadovoljile uvjete:
1. ABC TRAVELS - putnička agencija
3. Turistička agencija "SPEKTAR PUTOVANJA"
Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave 3/22 - kliknuti
Odluka o odabiru ponude za višednevnu izvanučioničku nastavu (javni poziv 3/22)
Na Javnom pozivu za višednevnu ekskurziju 3/22 odabrana je agencija koja je zadovoljila uvjete:
1. Turistička agencija "SPEKTAR PUTOVANJA"
Predstavljanje ponude roditeljima na roditeljskom sastanku bit će 17. 11. 2022. godine u 15,00 sati.
Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave 2/22 - kliknuti
Odluka o odabiru ponude za višednevnu izvanučioničku nastavu (javni poziv 2/22)
Na Javnom pozivu za višednevnu ekskurziju 2/22 odabrana je agencija koja je zadovoljila uvjete:
1. Turistička agencija "SPEKTAR PUTOVANJA"
Predstavljanje ponude roditeljima na roditeljskom sastanku bit će 17. 11. 2022. godine u 16,00 sati.
Javni poziv za višednevnu ekskurziju 1/22 - kliknuti
Odluka o odabiru ponude za višednevnu ekskurziju (javni poziv 1/22)
Na Javnom pozivu za višednevnu ekskurziju 1/22 odabrane su sljedeće agencije koje su zadovoljile uvjete:
1. Turistička agencija "SPERANZA"
2. Turistička agencija "KONCEPT PUTOVANJA"
3. Turistička agencija "SPEKTAR PUTOVANJA"
Slastičari izrađuju kolače, kreme, sladoled i ostale slastice. Glavne sirovine s kojima rade jesu mlijeko i mliječni proizvodi, šećer, kakao, brašno, jaja, sve vrste voća i mirodije. U pripremi kolača i ostalih slastica slastičari namirnice prema potrebi prvo očiste, operu i ogule. Ovisno o vrsti slastice koju pripremaju, potrebne sastojke prosijavaju, melju, režu, ribaju, usitnjuju, tuku u mužaru ili miješaju. Sve to mogu obavljati ručno ili električnim strojevima i napravama. Prema receptu miješaju potrebne sastojke i od njih prave jednoličnu smjesu. Pripremljenu smjesu kuhaju, peku, hlade ili smrzavaju, ovisno o tome koju vrstu slastice pripremaju. Pripremljene biskvite i ostala tijesta za kolače premazuju ili pune kremom, koristeći se pritom raznim slastičarskim priborom. Kolače ukrašavaju glazurom, šećerom u prahu, voćem i sl. i, ovisno o vrsti slastice i slastičarskom standardu, režu ih na prikladnu veličinu i oblik. Kakvoću smjesa za slastice provjeravaju kušanjem na jeziku. Je li smjesa za kolače dovoljno kuhana ili pečena, provjeravaju i nadziru prateći promjenu boje i tvrdoće smjese. Slastice slažu na pladnjeve i iz radnog prostora odnose ih u slastičarnicu (prodajni prostor) ili ih pakiraju u prikladne kutije i prevoze do trgovina i restorana.
Slastičari se u radu služe različitim kuharskim i slastičarskim priborom, alatima i strojevima: noževima, žlicama, ručnim žicama za lupanje mase, ručnim i električnim miješalicama, strojevima za mljevenje i rezanje namirnica, sitima, ribežima, mužarima, daskama i priborom za razvlačenje tijesta, plitkim posudama i limovima za pečenje tijesta, posuđem, kalupima za oblikovanje tijesta i instrumentima za mjerenje i vaganje. Posebnu pozornost pridaju osobnoj higijeni, čistoći i urednosti radnog prostora i ispravnom čuvanju i skladištenju namirnica i gotovih proizvoda.
Slastičari rade u industrijskoj proizvodnji sladoleda i konditorskih proizvoda (čokolade, bombona i keksa), u obrtničkim radionicama (slastičarnicama) i u kuhinjama ugostiteljskih poduzeća. Rad se odvija u dvije osmosatne smjene, a u nekim industrijskim pogonima i u tri smjene. Radne su prostorije čiste, prostrane, nešto povišene temperature, osvijetljene prirodnom ili umjetnom rasvjetom. Slastičari su tijekom rada izloženi mirisima namirnica i brujanju električnih strojeva za pripremu smjesa za slastice. Rade uglavnom stojeći, uz povremeno sagibanje i hodanje. Dok rade, slastičari nose bijelu radnu odjeću i kapu. Industrijska i obrtnička proizvodnja slastica pod neprestanim je i strogim sanitarno-higijenskim nadzorom.
Slastičari trebaju imati dobar vid, spretne ruke i prste. Poželjna je sposobnost usklađivanja pokreta ruku s vidnim podacima (okulomotorna koordinacija) i smisao za oblikovanje. Vrlo je važno da imaju sposobnost razlikovanja boja i normalno razvijene osjete opipa, okusa i mirisa, jer im oni omogućuju nadzor kakvoće proizvoda. Uspješno obavljanje slastičarskih poslova zahtijeva samostalnost, odgovornost i pedantnost u radu. Slastičari moraju biti čisti i uredni. Budući da proizvode prehrambene proizvode, stalno se moraju podvrgavati liječničkim pregledima, posebno zbog možebitnih zaraznih bolesti.
Školovanje za zanimanje slastičara provodi se u školama za ugostiteljstvo i turizam, a traje tri godine. Moguće je školovanje u posebnim ili prilagođenim programima obrazovanja za stjecanje srednje ili niže stručne spreme za učenike sa smetnjama u razvoju.
Zanimanju slastičara bliska su ova zanimanja: kuhari, pekari i konditori (proizvođači keksa, čokolade i bombona). Svi oni obavljaju slične radne operacije u sličnom tehnološkom procesu proizvodnje. Nadalje, svima se, zbog proizvodnje prehrambenih proizvoda, postavljaju isti zahtjevi u pogledu osobne higijene i zdravlja.